Od 7. do 11. studenog 2016. održan je 3. trening susret u sklopu projekta My work is my future. U Izmir u Tursku išle su 4 djelatnice škole i tijekom 5 dana održavanja mobilnosti prošle mnoge edukacije, vidjele mnogo dobrih primjera iz prakse rada s osobama s intelektualnim teškoćama te se družile s ostalim projektnim partnerima.

Na susretu je bila prisutna 21 osoba iz partnerskih škola iz Rumunjske, Slovačke, velike Britanije, Turske i Hrvatske. Nažalost, projektni partner iz Poljske, zbog sigurnosnih preporuka njihove Nacionalne agencije nije mogao prisustvovati ovoj mobilnosti.

Sudionici mobilnosti sudjelovali su na edukacijama iz radno okupacijskih aktivnosti u posebnom obrazovanju, praćenju procesa socijalizacije i pružanja podrške u zapošljavanju osobama s intelektualnim teškoćama i izradi individualnih planova te su prošli radionice iz treninga radnih vještina, keramičku radionicu i radionicu izrade goblena uz korištenje slikovnih uputa.

Škola domaćin, Izmir Ozel Egitim Is Uygulama Merkezi, lijepo nas je ugostila i prezentirala nam svoj rad te nam pokazala mnogo primjera dobre prakse, a također su nam pokazali i veliki Centar za autizam s mnoštvom radnih aktivnosti, kreativnih radionica i odjela. Lijepo je bilo i vidjeti primjer dobre prakse zapošljavanja osoba s down sindromom u Down cafeu.

Osim službenog dijela, malo smo razgledali Efez i Izmir te se oduševili turskom kulturom i hranom, kao i druženjem s projektnim parterima.

U sklopu projekta očekuje nas još jedna mobilnost koja će se održati u svibnju 2017. u Rumunjskoj.

Komentari su isključeni