UPISI U PRVI RAZRED 2022./2023.
INFORMACIJE I TERMINI UPISA

TERMINI I INFORMACIJE O UPISIMA

Učenici koji su u ljetnom upisnom roku stekli pravo upisa u prvi razred naše škole trebaju se upisati u školu i dostaviti potrebnu dokumentaciju.

Termini upisa i dostave dokumenata  :

Ponedjeljak  11. srpnja 2022. od 12 do 18 sati

Utorak 12. srpnja 2022. od 8 do 14 sati.

Dokumenti potrebni za upis:

  • Rješenje nadležnoga ureda državne uprave/Gradskoga ureda za obrazovanje Grada Zagreba o primjerenom obliku odgoja i obrazovanja u osnovnoj školi
  • Stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o sposobnostima i motivaciji za najmanje tri/pet primjerenih obrazovnih programa
  • Svjedodžba 8. razreda
  • Ispunjena i potpisana (roditelj i učenik) upisnica dostupna na mrežnoj stranici https://srednje.e-upisi.hr
  • Nalaz i mišljenje Prvostupanjskog tijela vještačenja i/ili zadnji nalaz timske obrade (ukoliko posjedujete)

Dolazak na upise i dostava dokumentacije je obvezna. Učenik/roditelj koji nije došao na upise u istaknutim terminima neće moći biti upisan u školu.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o upisima ili školi  slobodno nam se javite.

Započinju prijave za upise u prvi razred kandidata s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2022./23.

Učenici s teškoćama u razvoju prijave za upise u obrazovne programe iskazuju putem županijskih upravnih odjela ili Gradskoga ureda za obrazovanje Grada Zagreba. Prijave za navedene kandidate traju od 23.5.2022. do 6.6.2022. Prilikom prijave potrebno je priložiti:

  • Rješenje nadležnoga ureda državne uprave/Gradskoga ureda za obrazovanje Grada Zagreba o    primjerenom programu obrazovanja  u osnovnoj školi
  • Stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o  sposobnostima i motivaciji za najmanje tri/pet  obrazovnih programa

Opširnije o prijavama i upisima za učenike s teškoćama pročitajte u prilogu “Publikacija za učenike  s teškoćama”.

Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2022./2023. – Idemo u srednju! – kandidati s teškoćama u razvoju

Sve dodatne informacije i obavijesti  o upisima bit će na vrijeme objavljene na našim stranicama. Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Obavijesti o upisima možete pratiti i na internetskoj stranici http://srednje.e-upisi.hr

UPISI U PRVI RAZRED

Srednjoškolsko obrazovanje za mlade ljude, ali i njihove roditelje predstavlja novo razdoblje u njihovim životima. Zahtjeva nove prilagodbe, korake, ispunjeno je nizom pitanja i nedoumica. Prvi korak na početku tog puta svakako je upis u srednju školu. Kako bi roditeljima i učenicima olakšali upise u našu školu navodimo nekoliko korisnih savjeta.

Za upis u školu potrebna je propisana dokumentacija. Na vrijeme pripremite sve potrebne dokumente:

  • rješenje nadležnoga ureda državne uprave/Gradskoga ureda za obrazovanje Grada Zagreba o primjerenom programu odgoja i obrazovanja
  • stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje
  • svjedodžbu osmoga razreda

Obvezno napravite nekoliko kopija ovih dokumenata jer će vam zatrebati na više mjesta.

Upisi u prvi razred za sve su učenike elektronički. Stoga provjerite je li učenik dobio korisničke podatke potrebne za upise. Također na internetskoj stranici www.upisi.hr provjerite osobne podatke učenika. Slijedite upute razrednika/razrednica u osnovnoj školi i pratite rokove prijava i upisa.

Prijave za upis u našu školu vrše se putem nadležnoga ureda državne uprave ili Gradskoga ureda za obrazovanje Zagreb.

Nakon provedene prijave svakako na stranici www.upisi.hr provjerite je li učenik ostvario pravo upisa u željenu školu.

Na datume određene za upise, obvezno se javite u izabranu srednju školu i dostavite navedene dokumente. Uz obvezne dokumente, ukoliko ste u mogućnosti  donesite i medicinsku dokumentaciju, nalaz timske obrade ili nalaz vještačenja.

SMJEŠTAJ U DOM

Ukoliko živite izvan mjesta školovanja i razmišljate o smještaju učenika u dom, raspitajte se u centrima za socijalnu skrb o mogućnostima smještaja u Zagrebu. Škola nema svoj dom, ali postoje dječji domovi s kojima surađujemo dugi niz godina i u kojima su smješteni naši učenici za vrijeme školovanja.

Za sva pitanja vezana uz upise, slobodno nam se obratite i dogovorite individualni razgovor s pedagoškom službom.

STRUKOVNA ZANIMANJA

STRUKOVNA ZANIMANJA

Dragi osmaši,

pred vama je velika odluka – za koje zanimanje se školovati. Kako bi vam pomogli u donošenju te odluke pripremili smo vam prezentaciju o strukovnim zanimanjima za koja se učenici mogu obrazovati u našoj školi. Pa pogledajte, odlučite se i nadamo se da se vidimo u jesen.

Ako vas ili vaše roditelje još nešto o našoj školi zanima, slobodno nam se javite.

ODLUKA O UPISU UČENIKA U 1.RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je ODLUKU O UPISIMA u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.