SAVJETOVALIŠTE ZA RODITELJE IDE DALJE!

“Nema dobre ni loše djece. Ima samo obeshrabrene ili ohrabrene djece.” (M.E.Popkin)

Poštovani roditelji,

kao što smo vas obavijestili na roditeljskim sastancima Savjetovalište za roditelje nastavlja s radom i ove školske godine. Savjetovalište je roditeljima potrebno kako bi svladali strah i tjeskobu te unaprijedili način suočavanja sa stresnim situacijama.

Roditeljima kroz individualnu savjetodavnu potporu omogućujemo: informiranje, uvid u vlastite roditeljske postupke, stjecanje novih znanja i vještina te na temelju istih primjene učinkovitijih postupaka prema djetetu. Naglasak je da sudionici bolje upoznaju sebe kao roditelja te razviju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima pod kojima žive.

Roditelji učenika s teškoćama u razvoju imaju znatno povećanu potrebu za komunikacijom sa stručnjacima te informiranjem u smislu traženja odgovora na brojna pitanja koja ih „muče“ i zaokupljaju. Tijekom svakodnevnih odgojnih postupaka, roditelji tragaju za brojnim informacijama, a naročito onima o organiziranim oblicima i izvorima podrške. Najviše informacija roditelji očekuju vezano uz završetak školovanja i daljnji profesionalni razvoj djeteta. Vječita pitanja koja roditelji postavljaju su: „Što nakon srednje škole? Kome se obratiti? kako realizirati određena materijalna prava?“

Svaki roditelj ima pravo na podršku i pomoć, stoga vas pozivamo na aktivniju i kvalitetniju suradnju sa školom, budući da ona nerijetko u srednjoj školi slabi, a roditelji traže manju podršku. Želja nam je da potaknemo roditelje na osnivanje grupe za roditeljsku podršku. Međusobna podrška roditelja doprinosi jačanju njihovog samopouzdanja, a značaj grupe važan je u smislu poduzimanja određenih mjera i koraka za poboljšanje položaja osoba s invaliditetom u društvu.

Molimo sve zainteresirane roditelje da rezerviraju svoj termin na tel. 091/3634-210 i 01/3643-437 ili putem elektroničke pošte na mail info@ss-czoio.hr.

Za sva vaše upite stoji vam na raspolaganju voditeljica savjetovališta mr.sc. Đana Baftiri