“ATTEND konferencija na naš način”  koja je održana u Opatiji 24.-26.svibnja 2022. obilježava početak obrazovnih aktivnosti na projektu #ATTEND. Cilj projekta je opremanje 34 odgojno-obrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj asistivnom tehnologijom kako bi se djeci s teškoćama u razvoju stvorili preduvjeti za jednake obrazovne mogućnosti i uspješnu uključenost u društvo.

Specifičan cilj projekta #ATTEND je poboljšati obrazovanje djece s teškoćama u razvoju osiguravanjem pristupa digitalnim asistivnim tehnologijama, kao i adekvatnom i učinkovitom korištenju tih tehnologija u obrazovnim aktivnostima djece s teškoćama u razvoju. Sve ustanove koje su uključene u projekt bit će opremljene digitalnom asistivnom opremom za obrazovanje i rad sa štićenicima ustanove – djecom s teškoćama u razvoju. 

Odgojno-obrazovno osoblje i ravnatelji ustanova sudionika projekta će kroz projekt biti educirani i umreženi nizom radionica, online aktivnostima, ali i susretima za razmjenu znanja i iskustava što će uključenim ustanovama biti temelj za buduće suradnje i projekte. Projekt traje od 1. srpnja 2021. do 30. travnja 2024.

Više o projektu “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju” – ATTEND (eng. kratica za Assistive Technology In Education) pročitajte na https://www.carnet.hr/projekt/attend/

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)