KRATAK OPIS ZANIMANJA
pomoćni kuhar i slastičar je dio je tima osoblja ugostiteljske kuhinje koji obavlja jednostavnije poslove pri pripremi namirnica i jela uz djelomični nadzor kvalificirane osobe – kuhara.
Video prikaz zanimanja: https://www.youtube.com/watch?v=I-MLDZPpnw8
POPIS KLJUČNIH POSLOVA ZANIMANJA:
- Obavlja poslove prijema i skladištenja namirnica
- Obavlja poslove čišćenja i pripremanja namirnica
- Obavlja poslove pripreme i pranja posuđa te kuhinjskog prostora
- Pomaže pri prigotovljavanju jela
- Obavlja poslova izdavanja hrane
- Obavlja poslove čišćenja i zbrinjavanja otpada
MJESTA IZVOĐENJA STRUČNE PRAKSE:
- školski ugostiteljski praktikum
- kuhinje u dječjim vrtićima, učeničkim i umirovljeničkim domovima
- kuhinje restorana i poduzeća
MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA
- kuhinje u restoranima
- kuhinje u hotelskom smještaju
- kuhinje u učeničkim, studentskim i umirovljeničkim domovima
- kuhinje u dječjim vrtićima
- kuhinje u bolnicama
- slastičarnice
- kuhinje restorana brze prehrane