KRATAK OPIS ZANIMANJA

pomoćni kuhar i slastičar je dio je tima osoblja ugostiteljske kuhinje koji obavlja jednostavnije poslove pri pripremi namirnica i jela uz djelomični nadzor kvalificirane osobe – kuhara.

POPIS KLJUČNIH POSLOVA ZANIMANJA:

  • Obavlja poslove prijema i skladištenja namirnica
  • Obavlja poslove čišćenja i pripremanja namirnica
  • Obavlja poslove pripreme i pranja posuđa te kuhinjskog prostora
  • Pomaže pri prigotovljavanju jela
  • Obavlja poslova izdavanja hrane
  • Obavlja poslove čišćenja i zbrinjavanja otpada

MJESTA IZVOĐENJA STRUČNE PRAKSE:

  • školski ugostiteljski praktikum
  • kuhinje u dječjim vrtićima, učeničkim i umirovljeničkim domovima
  • kuhinje restorana i poduzeća

MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA

  • kuhinje u restoranima
  • kuhinje u hotelskom smještaju
  • kuhinje u učeničkim, studentskim i umirovljeničkim domovima
  • kuhinje u dječjim vrtićima
  • kuhinje u bolnicama
  • slastičarnice
  • kuhinje restorana brze prehrane
IMG-20210323-WA0001
IMG-20210323-WA0002
IMG-20210323-WA0003
IMG-20210323-WA0004
IMG-20210323-WA0005
IMG-20210323-WA0006
IMG-20210323-WA0007
IMG-20210323-WA0008
IMG-20210323-WA0009
P1050497
P1050504
P1050507
P1050518
P1050524
P1050527
P1050534
P1050536
P1050595
P1050611
IMG-20210329-WA0031 (1)