Škola je osnovana i u ovim prostorima djeluje od 1960. godine. U početku je to bila osnovna škola u kojoj su učenici nastavljali s osposobljavanjem za razna zanimanja. Današnji naziv škola dobiva 1978. godine, a od 1981. godine više ne obavlja djelatnost osnovnog obrazovanja i postaje u cijelosti srednjoškolska ustanova u kojoj učenici stječu zanimanja na razini I. i II. stupnja stručne spreme. Od samog osnutka tu se obrazuje mladež s većim teškoćama u razvoju.

Danas se u našoj školi učenici kroz tri godine osposobljavaju za samostalan život i rad, te na kraju školovanja stječu zanimanje na razini niže stručne spreme.

U školi djeluje stručni tim (pedagog, socijalni radnik, logoped, defektolog) koji učenicima pomaže rješavati probleme na koje nailaze tijekom školovanja, a također im pruža  podršku pri zapošljavanju po završetku školovanja.

Mjesta stručne prakse, odnosno radionice u kojima učenici obavljaju praktični dio naukovanja, uglavnom pronalazi škola. Učenike tijekom naukovanja na stručnoj praksi obilaze nastavnici pratioci. Oni zajedno s radnim instruktorima prate njihovu uspješnost i napredovanje u stjecanju potrebnih znanja i  vještina, a utvrđuju i razinu socijalizacije u radnoj sredini.

Učenici su naizmjenično tjedan dana u školi na teoretskoj nastavi i tjedan dana na stručnoj praksi u radionici.

Škola ima kuhinju da nam učenici ne budu gladni, što je posebno važno za one koji dolaze u školu izdaleka.

 Darko Klobučar, prof., ravnatelj u mirovini