Od 2.6. do 7.6.2024. sudjelovali smo na mobilnosti u Beogradu (ravnateljica Đana Baftiri te profesorice Sanja Prah, Dijana Matić i Margita Sabolić).
Tijekom mobilnosti promatrali smo rad s učenicima s poremećajem iz spektra autizma u četiri različite ustanove.
U OŠ Sirigojno u Zemunu smo upoznati s više terapijskih soba s različitom namjenom, slana, bijela i senzorna soba. U OŠ Anton Skala specijaliziranoj ustanovi za osobe s poremećajem iz spektra autizma smo bili prisutni na događanju Specijalne olimpijade za učenike s teškoćama iz različitih ustanova i upoznati smo s radom ove prestižne ustanove. U OŠ Dragan Kovačević dodatno smo se educirali za rad sa slabovidnom djecom i radom Perkins kabineta za provjeru funkcionalnog vida. U Osnovnoj i srednjoj školi za gluhe i nagluhe Stefan Dečanski imali smo priliku usporediti rad u strukovnim programima i provedbi završnih ispita.
Upoznati smo i s načinom vođenja razreda, nastavnim strategijama i podršci učenicima s teškoćama.
Prisustvovali smo logopedskoj terapiji u nekoliko škola i uočili primjenu različitih strategija i pristupa za lakše usvajanje jezičnih vještina. Također smo vidjeli primjenu različitih nastavnih materijala za poticanje vještine govorenja i pisanja.
Kolege iz Beograda su nas lijepo ugostili i naš boravak učinili vrlo ugodnim i korisnim. Uz razmjene iskustava i izazova koje naša profesija ima proveli smo ugodno vrijeme u druženju s kolegama i razgledavanju glavnog grada Srbije.

https://www.facebook.com/SrednjaskolaCentarzaodgojiobrazovanje

https://www.instagram.com/p/C8FcpYmso77/?img_index=1

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)