NJEMAČKA, Giessen 2.10.-8.10.2022. 

Nastavnici: Dinka E.  Siječić, Davor Lukačević, Katarina Osipov

Učenici: Leo Kazić, Luka Đurešić, Martin Igrc, Jelena Pajur i Tomislava Trnčić

Tema: Demokracija

S obzirom da je prvi dan našeg projekta bio nacionalni praznik, vrijeme smo iskoristili da u pratnji domaćina i lokalnih vodiča obiđemo Marburg, obližnji srednjovjekovni gradić u kojem su živjela i braća Grimm, gdje smo naučili smo puno o tipičnoj njemačkoj arhitekturi i povijesti. U okviru projekta prezentirali smo i pogledali kratke filmove na temu prijetnje demokraciji.

Posjetili smo  ‘Buseck Castle’ –  ured gospodina Ranfta, gradonačelnika Busecka. S njim smo razgovarali o lokalnoj politici i važnosti međunarodne komunikacije. Posjetili smo i Univerzitet u Gissenu gdje smo slušali predavanje i učestvovali u radionici o demokraciji; Mathematikum, prvi svjetski muzej primijenjene matematike. U Frankfurt smo posjetili Muzej povijesti filma i uživali u brojnim poznatim eksponatima iz svijeta filmske industrije te Muzej novca njemačke federalne banke, gdje smo uz brojne interaktivne sadržaje učili o povijesti novca.

 Zadnji dan učestvovali smo u radionici: Kako se pravilno ponašati pred kamerom, na kojoj nas je profesionalni glumac učio tajnama svog zanata.

Diseminacije projekta održane su 13.10.2022. za učenike i  22. studenog 2022. na 12. sjednici nastavničkog vijeća  kada smo učenike i nastavnike našeg škole educirali o provedenim aktivnostima u sklopu projekta.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)