U tjednu od 20.-24. veljače 2023. naše nastavnice Maja Postoglu i Anđelka Pavković sudjelovale su u aktivnosti job shadowinga u sklopu KA1 projekta Muzikomatika. Posjetile su specijalnu osnovnu školu Sirogojno u Zemunu u kojoj nastavnici svakodnevno koriste glazbu u nastavi, a posebno u nastavi matematike. Cijeli tjedan prisustvovale su satovima na kojima su gledale i slušale primjere korištenja glazbe u nastavi s učenicima s teškoćama u razvoju , bilo da se radi o upotrebi ritma, glasa, instrumenata, pokreta, bilo da se radi o opuštanju uz glazbu.

Osim toga, domaćini su im pokazali kabinete za senzornu terapiju, kineziterapiju kao i slanu sobu koju imaju u sklopu škole. Također su bile i u posjeti logopedsko-edukativnom centru Korak po korak 2 u kojem su gledale praktični rad s učenicima i manjom djecom, korištenje razne aparature, didaktičkih sredstava i tehnika rada putem glazbe i pokreta.

Ovaj tjedan dao im je uvid u intenzivnu upotrebu glazbe u nastavi koja će im koristiti u njihovom radu po povratku u Zagreb. Vesele se implementaciji naučenih znanja i budućoj suradnjom sa školom Sirogojno.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)