Četvrti learning teaching training activity (LTTA) sastanak održan je u mjestu Žiline u Slovačkoj od 5.-9. rujna 2022. Iz naše škole sastanku su nazočili Tea Martinić, Davor Lukačević, Hrvoje Knežević i Petar Beneti. Naš slovački partner je Prometni fakultet koji ima mnogo iskustva u sigurnosti u prometu te laboratorij za prometnu sigurnost koji smo posjetili ovom prilikom.

U suradnji sa Slovačim Crvenim Križem, održala se prezentacija i praktične vježbe na temu: Osiguravanje sigurnosti osoba u izvanrednim i ekstremnim uvjetima uzrokovanim prirodnim ili ljudskim čimbenicima, primjeri dobre prakse i pokazne vježbe. Sljedeći dan odvijale su se aktivnosti: Posjet Sveučilišnom znanstvenom parku gdje smo posjetili: Laboratorij za zaštitu kritične infrastrukture, Laboratorij za modeliranje i simulaciju kriznih događaja u prometu za unapređenje odlučivanja, Aula – virtualna stvarnost, Pokrivanje civilne zaštite – primjeri dobre prakse i pokazne vježbe.

Treći dan mobilnosti bili smo u posjetu spasilačkoj brigadi Vatrogasne i spasilačke službe u Žilini te smo slušali predavanje na temu- Prevencija i projektiranje sustava zaštite od požara – primjeri dobre prakse i pokazne vježbe.

Četvrti dan organiziran je posjet dolini Vratna u nacionalnom parku Mala Fatra gdje nas je dočekala Gorska služba spašavanja koja nam je prezentirala rad na sigurnosti osoba u planinama.

Zadnjeg dana susreta održali smo organizacijski sastanak, podijelili certifikate o sudjelovanju te je organiziran posjet Integriranom sustavu spašavanja Žilina.

Ovaj sastanak bio je vrlo koristan i vrijedan doprinos našem projektu. U sljedećem razdoblju intenzivno će se raditi na intelektualnim rezultatima te će se na zadnjem LTTA sastanku sve to evaluirati s učenicima.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)