Od 09. – 13.05.2022. u mjestu Campulung Moldovensc u prekrasnom dijelu na sjeveru Rumunjske, podno Karpata, održan je treći LTTA sastanak projekta I will survive!.

Tema ovog sastanka bilo je učenje o ponašanju tijekom poplava, tijekom lavina i u planinama. Edukacije na te teme organizirala je škola domaćin u suradnji s Rumunjskim inspektoratom za hitne situacije, Rumunjskom gorskom službom spašavanja, kao i Radio amaterima Rumunjske koji su nam također prezentirali načine komunikacije u slučaju elementarnih nepogoda. Također, talijanski je partner napravio prezentaciju o požarima i spašavanju u domeni vatrogasnih službi, a što je bilo posebno zanimljivo zbog toga što je voditelj projekta talijanskog partnera i sam vatrogasac s mnogo godina iskustva u službi.

Osim edukacija iz planiranih tema projekta, praktičnih vježbi na planini i na rijeci, imali smo priliku okušati se u alpinizmu pri čemu smo se penjali po stijenama uz osiguranje Gorske službe spašavanja, a posjetili smo i rudnik soli te dva manastira. Primio nas je i gradonačelnik Grada koji je izrazio svoje oduševljenje temom i rezultatima našeg projekta te nam je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Ovo je putovanje bilo puno zanimljivih i poučnih aktivnosti koje će unaprijediti rezultate našeg projekta.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)