U tjednu od 28.3.do 1.4.2022. održana je treća mobilnost projekta INSERTA 21 u Italiji, u Mantovi. Profesorice Tamara Štimac i Tamara Berić Blažić, zajedno s partnerima iz Rumunjske i Španjolske, boravile su u Mantovi, u školi For.Ma. Dio škole nalazi se izvan grada i tamo se obrazuju učenici s teškoćama u razvoju za zanimanje vrtlara i kuhara. Taj dio škole, Bigattera, osim obrazovnih sadržaja, učenicima nudi mnogo sati prakse u vlastitim staklenicima u kojima uzgajaju voće i povrće, od kojih izrađuju sokove, pekmeze i sl. i zatim prodaju. Posjetili smo i restoran Trattoria Isidora u kojem su zaposleni bivši učenici škole, koji su nam pripremili ukusan ručak.

Upoznali smo se i s načinom praćenja i zapošljavanja OSI u provinciji Mantova, koji je sličan onom koji se provodi i kod nas od strane HZZ-a. Osim razmjene iskustava u radu, načinima kako se nosimo s izazovima i kako nalazimo motivaciju za rad, upoznali smo i nove prijatelje i kolege, s kojima ćemo sigurno i dalje surađivati.

1.dan mobilnosti, susret partnera u školi domaćina – For.Ma, Formazione Mantova

   

Upoznavanje s radom škole, projektima Learning by doing i Welfare school and territory project.

   

Sudionici mobilnosti u Mantovi s domaćinima i učenicima, budućim kuharima. Partneri u projektu dobili su od nas mali poklon, straničnike koje su izradili učenici 2.D razreda s prof.Brankom Budimir.

Budući kuhari u školi For.Ma.

Staklenik Bigattere s povrćem.

Ručak u  Trattorii Isidora, gdje su zaposleni bivši učenici škole For.Ma.

 

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)