U tjednu od 28.2. do 4.3.2022. naš tim projekta ARTHERA boravio je u Turskoj, u gradu Manisi. Naš domaćin bila je škola Manisa Özel Egitim Ugulama Okulu III.Kademe. Uz naš tim, stigli su i partneri iz Litve, Estonije i Španjolske, a tim iz Italije aktivnosti je pratio on line. U školi domaćina izrađivali smo ukrasne posudice od gipsa koje smo kasnije bojali, a upoznali smo se i s Ebru tehnikom oslikavanja marama. Okušali smo se i u modeliranju ruke od gline, što se pokazalo prilično zahtjevnim zadatkom.

Uz radni dio, upoznali smo i Manisu, posjetili grad Izmir, Efez – stari antički grad u kojem se nalazio Artemidin hram, jedan od 7 svjetskih čuda, od kojeg je ostao samo jedan stup. Posjetili smo i grad Selçuk i Kuşadasi, turističko središte uz more.

Ponovo smo vidjeli stare i upoznali nove prijatelje iz zemalja-partnera, uživali u ljepotama Turske, u njihovoj hrani, kulturi i običajima koji su drugačiji od naših. Uživali smo i stekli nove vještine i nova znanja te s nestrpljenjem čekamo slijedeću mobilnost u Italiji u travnju.

      

       

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)