Prva aktivnost osposobljavanja, podučavanja i učenja za nastavnike srednjih škola (LTTA) održana je u Zagrebu, u našoj školi od 13.-15.lipnja 2018. godine. Na edukaciji su sudjelovali nastavnici iz partnerskih država (Italija, Španjolska, Francuska) te nastavnici naše i suradnih srednjih škola iz Zagreba.

Trodnevna edukacija za nastavnike sastojala se od radionica na teme iz područja „zelene“ ekonomije (upravljanje otpadom, održiva gradnja, održiva energija, ekološka proizvodnja hrane…), predavanja o „zelenoj“ ekonomiji i primjerima dobre prakse u Hrvatskoj, posjete Agronomskom fakultetu gdje učenici naše škole odrađuju stručnu praksu, te predavanja na kojem su nastavnici iz navedenih država razmjenjivali pozitivna iskustva o načinima rada sa svojim učenicima i obrađivanja teme „zelene“ ekonomije u sklopu nastave. Također, za goste smo nakon cjelodnevnih predavanja organizirali razgled grada Zagreba ekološki prihvatljivim načinom-vožnjom PEDICAB-om!  Gosti su bili oduševljeni našom gostoljubivošću, prekrasnim gradom te inspirativnim i inovativnim primjerima dobre prakse po pitanju „zelene“ ekonomije u Hrvatskoj koje smo im predstavili.

Istovremeno s predavanjima na kojima su sudjelovali nastavnici, projektni partneri su održali svoj drugi projektni sastanak (TPM). Na sastanku su sumirali dosadašnje aktivnosti provedene projektom, analizirali rezultate postignute određenim aktivnostima te se dogovarali oko narednih mobilnosti i aktivnosti predviđenih projektom.

Za više detalja možete posjetiti FB WEB stranice projekta GrEAT.

Za kraj možemo samo reći da nam je bilo zadovoljstvo biti domaćinima ovog događaja. Naredna mobilnost koja nas čeka je također edukacija za naše nastavnike koja će se održati u listopadu 2018. u Valenciji (Španjolska) kojoj se već sad veselimo!

Komentari su isključeni