U sklopu projekta GrEAT, u razdoblju 1.-5. travnja smo u Francuskoj (Toulouseu) sudjelovali na učeničkoj razmjeni učenika srednjih škola iz Francuske, Španjolske, Italije i Hrvatske.

Mobilnost 11 naših učenika je organizirana u suradnji s partnerskim školama: Agronomskom školom, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna te 9. gimnazijom iz Zagreba iz kojih su bila uključena tri učenika.

Radionice su se odvijale na pedagoškoj farmi „ Ferme de Paillac“ gdje smo puno saznali o ekološkoj proizvodnji hrane, pripremi zdravih bezmesnih obroka, suživotu čovjeka i prirode itd. Naučili smo najvažniju činjenicu kako svi možemo mijenjati neprihvatljive navike, kako bi nam svima bilo bolje.

Tijekom sudjelovanja na tematskim radionicama: održiva gradnja, raspolaganje vodom, klimatske promjene, raspolaganje otpadom, očuvanje prirode, održiva poljoprivreda, održivi turizam, održiva mobilnost, osobe s teškoćama i zelena ekonomija, obnovljive energije doznali smo mnogo o ekologiji i zelenim poslovima.

Prisustvovali smo na studijskoj posjeti tvrtkama iz zelenog pojasa u Toulouseu, ali i razgledali kulturne i povijesne znamenitosti.

Stekli smo mnoga lijepa prijateljstva, družili se s mladima i sretno vratili u Zagreb te se nadamo da će biti još ovakvih prilika ubuduće.

Najavljujemo da će nekolicina učenika u pratnji svojih profesora govoriti o iskustvima ovog predivnog putovanja kroz izlaganje i radionice 17. travnja 2019. od 9-11 sati, pa pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Komentari su isključeni