Druga aktivnost osposobljavanja, podučavanja i učenja za nastavnike srednjih škola (LTTA) održana je u Španjolskoj, u gradu po imenu La Vall d´Uixó od 17.-19.listopada 2018.godine. Osmero nastavnika naše škole, zajedno s nastavnicima iz partnerskih država (Italija, Francuska i Španjolska) sudjelovalo je na predavanjima i radionicama s temama s područja „zelene ekonomije“.

Trodnevna edukacija sastojala se od predstavljanja domaćina– Low Carbon Economy Foundation, radionica s temama održivog prijevoza, upravljanja vodom, održivog turzima i očuvanja prirode, predavanja o primjeni zelene edukacije u školi IES Botanic Cavanilles i primjerima projekata koji se u školi provode, potom predavanja o primjerima dobre prakse i inovativnih ideja s područja Španjolske- Bikocar, Pedibus…

Domaćini su nas odveli u posjet primjeru održivog turizma u njihovom gradu- Grutas de St. Josep (špilje Sv.Josipa) gdje smo, uz organizirano vodstvo i vožnju u čamcu podzemnom rijekom, imali priliku vidjeti impresivne špilje Svetog Josipa.

Istovremeno se u La Vall d´Uixó-u održao i treći transnacionalni projektni sastanak (TPM) za projektne partnere. Na sastanku smo imali priliku razgovarati i analizirati dosadašnje te dogovoriti sljedeće korake.

Za više detalja možete posjetiti FB WEB stranice projekta GrEAT.

Nama je bilo osobito zadovoljstvo sudjelovati na ovoj edukaciji jer smo, osim učenja, imali priliku upoznati i razgovarati s različitim stručnjacima i nastavnicima iz partnerskih država. Cijeli događaj nas je inspirirao te potaknuo na osmišljavanje novih aktivnosti koje ćemo uvesti u našu školu, za koje se nadamo da će se najviše svidjeti našim učenicima.

Veselimo se novoj mobilnosti koja će biti organizirana od 1.- 5.travnja 2019. u Francuskoj , a na njoj će sudjelovati učenici u pratnji njihovih nastavnika! 🙂

Komentari su isključeni