U sklopu projekta Kultura turizma – „Trešnjevka za mlade“ u utorak, 4.4.2017. posjetili smo park Stara Trešnjevka i važnu ustanovu na području ove gradske četvrti koja nudi razne sadržaje: glazbene, plesne, kazališne, filmske, kreativne, galerijske i sociokulturne.

Prošetali smo rascvjetanim parkom, a u Centru za kulturu Trešnjevka pogledali smo odličnu predstavu „Svetica u tami“ u kojoj je prikazan život i djelo Majke Terezije. Brigom o bolesnima i umirućima koji su bili odbačeni od svoje obitelji i cijeloga društva ova svetica je svjedočila svoju vjeru i ljubav prema Bogu i čovjeku. Vraćajući dostojanstvo svakom čovjeku bez obzira na vjeru, nacionalnost i boju kože dala nam je primjer kako se trebamo odnositi jedni prema drugima. Majka Terezija je jedna od najvećih žena u povijesti čovječanstva – pravi uzor ljubavi i poniznosti.

Vraćajući se do škole prošli smo ulicama Trešnjevke gdje se nalazi naselje s kućama u nizu koje je izgrađeno u prvoj polovici 20.stoljeća. Ovaj dio Trešnjevke je prostorno bogato arhitektonsko ostvarenje moderne arhitektire te je dio tog naselja upisan u Registar zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Komentari su isključeni